Randaberg Frikirke hadde stiftelsesgudstjeneste på søndag, med fullsatt hus på Håland bedehus der den nye menigheten som foreløpig har 21 medlemmer vil ha sitt virke fremover.
- Det har på mange måter vært en historisk uke, sier nyinnsatt pastor i Randaberg Frikirke Andreas Woie. Onsdag var det andre gangs behandling på nedleggelse av Stavanger Frikirke, som offisielt vil skje 1.juli i år. Torsdag ble det vedtatt å stifte Randaberg Frikirke, og søndag var det stiftelsesgudstjeneste. - Nå går vi over i en avviklingsfase i Stavanger, og er glade for å komme i gang på Randaberg etter en lang inkubasjonstid. Vi teller foreløpig 21 medlemmer, men vi vet at det er flere som kommer til, sier Woie.
Tor Torsøy er eldste i Randaberg Frikirke, og har vært med på menighetsprosjektet siden starten. - Tanken om en Frikirke på Randaberg ble født midt på 90-tallet da synodeformann Bruno Jacobsen utfordret meg på at Randaberg var en av de større kommunene i landet uten frimenighet. Høsten 1999 ble det etablert en vekstgruppe og kallet modnet frem. I 2001 etablerte Stavanger Frikirke Randaberg-prosjektet og klare mål ble satt opp; En utadrettet lokalmenighet bygd på cellegrupper, et varmt, inkluderende gudstjenestefellesskap for alle, omsorg og vekst i og gjennom små grupper, god og rett balanse mellom intern vekst og utadrettet virke, godt samarbeid med andre «båtlag» i bygda, samtidig som vi står for Frikirkens profil som en «alt i ett» kirke, forteller Torsøy. - Når menigheten i dag ser tilbake på målene som ble satt i 99, kjenner vi oss igjen i dem. Det har tatt tid som det ofte gjør når man legger stein på stein. Men det har aldri vært noe uttalt mål å få folk til å bytte stoler, menigheten har først og fremst hatt fokus på dem som ikke har «kristne stoler». Det har vi også lykkes med i noen grad, og Alpha har vært et nyttig verktøy i dette. Den nye menighetens motto er "Sett, møtt og elsket!" Vår visjon er å ligne Far i lignelsen om den bortkomne sønnen, sier Torsøy.